Follow us

Press room

29 February 2012

L'esport espanyol es bolca amb el Oxfam Intermón Trailwalker

María Vasco, Álvaro Arbeloa, Kevin López, Chema Martínez, Rafa Nadal, Kilian Jornet i Gervasio Deferr entre d’altres grans esportistes, donen suport aquesta marxa contra la pobresa.

L'atleta María Vasco, que ja està preparant intensament les seves cinquenes olimpíades, aprofita els seus descansos per a demanar la participació en el desafiament per equips més gran del món.

“Entra en www.oxfamintermon.org/Trailwalker i participa en el major esdeveniment esportiu i solidari del món. Són 100 km en equips de 4 per una bona causa.” Amb aquest missatge, Álvaro Arbeloa , anima als amants de l'esport a unir-se a aquest repte solidari en un video penjat en les xarxes socials.

El també atleta Kevin López, campió d'Espanya de 800 m a Pontevedra va recolzar en Sevilla la participació dels equips andalusos. L’excampió olímpic Gervasio Deferr també va donar suport a la iniciativa en la seva presentació oficial. David Barrufet és també ambaixador de la marxa des de la seva primera edició al maig de 2011 .

Rafa Nadal, Cesc Fàbregas, Reial Madrid, Sevilla FC, Kilian Jornet, Joventut de Badalona i Girona FC han signat samarretes a diferents equips, que les sortejaran entre aquells que els ajudin a recaptar els 1.500 euros necessaris per a participar en el Oxfam Intermón Trailwalker.

Chema Martínez, Jaime Alguersuari, Jordi Trias, Javi Lopez, Javi Chica, Xavi Rabaseda, Amaya Valdemoro, Pau Ribas, Albert Roques, Tommy Robredo, Lazlo Nagi, Albert Roques, Jose Antonio Luque, Jaume Mullor, Xavi El Puig, Diego Torres, Edu Pólo, Sique Rodriguez, Toni Padilla, Monica Marxant, Sergi Roberto, Maria Escario, Susana Guasch, LaPenya o el Nastic de Tarragona han deixat en les xarxes socials missatges de suport i participació.

Fruit de tots aquests suports, més de 200 equips ja s'han apuntat a la segona edició del Oxfam Intermón Trailwalker, que se celebrarà els pròxims 5 i 6 de maig de 2012.

Cada equip , format cadascun per 4 caminantes i 2 persones de suport, s'ha compromès a recaptar almenys 1.500 euros, condició per a poder participar en la marxa. Quan falten més de 2 mesos per a l'esdeveniment, els participants ja han superat els 170.000 euros.

L'organització tancarà inscripcions el 30 de març o a l'arribar als 300 equips.

Oxfam Intermón destinarà la recaptació feta pels equips inscrits en el Trailwalker als seus programes de desenvolupament, acció humanitària, comerç just i incidència política en més de 40 països en tot el món. Un dels projectes en els quals treballa Oxfam Intermón és el Banc d'Aigua a Etiòpia, on les dones i nenes poden destinar fins a cinc hores al dia a anar a buscar aigua, que a més no sempre està en bones condicions.

A través del Oxfam Intermón Trailwalker s'anima als participants d'aquest esdeveniment a caminar amb l'objectiu que les dones etíops no hàgin de fer-lo, ja que amb 2.500 € es pot construir un pou.

 

Sobre Oxfam Intermon

Oxfam Intermon lluita contra les causes de la pobresa, i no només contra les seves conseqüències. Per això, actua d'una manera integral en més de cinquanta països d'Àfrica, Amèrica i Àsia: coopera en gairebé 500 programes de desenvolupament i acció humanitària, fomenta el comerç just i promou campanyes de sensibilització i mobilització social.

Compta amb la col·laboració de més de 250.000 socis, donants i organitzacions, així com amb el treball estable de més de 2.000 persones, entre voluntaris i assalariats. Des de 1997 suma el seu esforç al de les altres 13 ONG d’ Oxfam Internacional per aconseguir major eficàcia en la seva tasca.

Fotos de la primera edició del Trailwalker:
http://www.4shared.com/folder/41PKpvLs/Fotos_domingo_8_de_mayo.html

Video de la segona edició del Trailwalker:
http://www.youtube.com/watch?v=AYAYxyD3i24&feature=player_embedded

Contacte per a mitjans de comunicació:  
Xavier Codony Tel: 93 214 75 42 – 650 920 368 xcodony@oxfamintermon.org