Recursos per a centres educatius

Si el teu centre educatiu està formant un equip per participar al Trailwalker, aquesta experiència es pot convertir en una gran eina educativa que reforci diferents valors com el companyerisme, la cohesió, la motivació i la solidaritat.

Perquè la participació en el Trailwalker adquireixi un sentit complet entre l'alumnat, us proposem diversos recursos didàctics que us permetran treballar a l'aula el tema pel qual els equips d'aquest any recorreran els 100 km: la desigualtat de l'accés a l'aigua potable.

Materials didàctics per treballar el tema de l'aigua

Noaga, l'aigua i nosaltres http://www.kaidara.org/es/noaga-el-agua-y-nosotros

Juguem amb l'aigua? http://www.kaidara.org/es/jugamos-con-el-agua

Quan l'aigua escasseja: http://www.kaidara.org/es/cuando-el-agua-escasea-la-sequia

El negoci de l'aigua http://www.kaidara.org/es/el-negocio-del-agua

Trobareu altres materials a la web www.kaidara.org

Trailwalker també pot ser una experiència d'unió i treball conjunt entre claustre, ampa i alumnatEls centres poden formar equips de professors i / o pares i mares. Fent participar l'alumnat podreu aconseguir donatius per lluitar contra la pobresa amb les iniciatives solidàries que proposeu. Per exemple:

Gynkama d'aigua

Circuit de proves sobre la problemàtica i oferint solucions a la manca d'accés a l'aigua potable.

Cursa de l'aigua

Incloent la sensibilització sobre països com el Txad o Etiòpia, on les nenes carreguen durant hores amb barrils d'aigua en lloc d'anar a l'escola.

Festival de l'aigua

Danses, poemes, exposicions de dibuixos ... les famílies podran veure els treballs dels vostres alumnes i col·laborar amb una entrada solidària.

Consulteu la llista d'iniciatives que millor han funcionat als equips d'anteriors edicions i altres idees i materials per difondre i recaptar donatius.