25 November 2019

L'Oxfam Intermón Trailwalker celebra 10 anys amb el repte de fer arribar aigua potable a més de 100.000 persones

'Kilòmetres X aigua' és el lema de l'Oxfam Intermón Trailwalker 2020

 

'Kilòmetres X aigua' és el lema de l'Oxfam Intermón Trailwalker 2020

L'Oxfam Intermón Trailwalker celebra 10 anys amb el repte de fer arribar aigua potable a més de 100.000 persones

·  

La nova edició d'aquesta marxa solidària se celebrarà el 16 i 17 de maig a Girona (Via Verda) i el 6 i 7 de juny a Madrid (Sierra de Guadarrama)

·   La nova edició d'aquesta marxa solidària se celebrarà el 16 i 17 de maig a Girona (Via Verda) i el 6 i 7 de juny a Madrid (Sierra de Guadarrama)

 ·   Des de la seva primera edició a Espanya (2011) ja han participat més de 23.000 persones i s'han recollit 7 milions d'euros amb els que s'han facilitat l'accés d'aigua potable a més d'un milió de persones

 

·  

Les inscripcions per participar a la prova ja estan obertes. Els fons recollits aquest any es destinaran a projectes que faciliten l'accés d'aigua potable a països com Etiòpia, Txad o República Centreafricana

 

'Kilòmetres X aigua'

L'accés a aigua potable per beure, cuinar i rentar-se és essencial per a la vida i per evitar que es propaguin malalties com el còlera i la diarrea, però en tot el món 2.100 milions de persones no tenen accés a serveis d'aigua potable gestionats de manera segura. Cada any, un total de 340.000 nens menors de cinc anys moren per malalties diarreiques. Sense aigua neta s'accentuen els nivells de desnutrició, que ja són greus en els països on Oxfam Intermón treballa. L'escassetat d'aigua ja afecta quatre de cada 10 persones.

Les dones i les nenes destinen hores en anar a buscar aigua, de manera que no poden realitzar altres activitats com anar a l'escola o conrear més aliments, el que perpetua la seva condició de pobresa. En les crisis de refugiats, l'amuntegament i la falta d'aigua potable incrementa el risc de mort per la propagació de malalties provocada per la falta d'higiene.

Entre les activitats que realitza Oxfam Intermón per a l'accés d'aigua potable està la construcció i condicionament de pous, latrines i sistemes de distribució d'aigua, la instal·lació de tancs d'aigua, la formació d'equips per mantenir aquestes instal·lacions, l'educació en higiene i la distribució d'aigua en camions cisterna a barris i camps de desplaçats.

 

L'Oxfam Intermón Trailwalker, el desafiament esportiu i solidari per equips que més recapta al nostre país, celebra el 2020 la seva desena edició.

Sota el lema 'Kilòmetres X aigua', aquesta nova edició se celebrarà els dies 16 i 17 de maig a Girona (Via Verda) i el 6 i 7 de juny a Madrid (Sierra de Guadarrama). Els fons recollits es destinaran a projectes que facilitaran l'accés d'aigua potable a països com Etiòpia, Txad o República Centreafricana. El repte és arribar a 100.000 persones.

L'Oxfam Trailwalker no es una competició sinó una marxa solidària en equips que recorren kilòmetres amb un únic objectiu: lluitar contra   la pobresa i facilitar l'accés a l'aigua potable. Cada equip  del  Trailwalker està format per 4 persones que han de començar i acabar juntes la marxa i 2 persones de suport. Abans de l'esdeveniment cada equip es compromet a recaptar un mínim de 1.500 euros en donatius de familiars, amics o coneguts.

 

Més d'1 milió de persones amb accés a aigua potable

Des de la seva primera edició a Espanya (2011) ja han participat més  de

23.000 persones i s'han recollit més de 7 milions d'euros amb els quals s'ha facilitat l'accés d'aigua potable a més d'un milió de persones.

Del total d'equips, el 45% ha estat format per companys i companyes de feina, les empreses dels quals els donen suport. El repte que ofereix aquesta prova és triple: esportiu, solidari i de feina en equip, el que el converteix en una eina inigualable de teambuilding i de cohesió.

Les inscripcions per a participar a la prova ja estan obertes i són molts els equips que ja s'han apuntat en aquesta desena edició, molts d'ells d'empresa.

A nivell internacional, l'Oxfam Intermón Trailwalker se celebra amb èxit des de 1986 a un total d'11 països: Austràlia, Hong Kong, Gran Bretanya, Nova Zelanda, Bèlgica, Japó, Alemanya, França, Irlanda, Índia i Espanya.

 

 Sobre OXFAM INTERMÓN

 

Oxfam Intermón és experta en aprovisionament d'aigua potable, especialment en situació d'emergència. Durant l'últim any (exercici 2018-2019), Oxfam ha atès més de 12,4 milions de persones en la seva resposta humanitària, en la qual s'inclou el subministrament d'aigua en quantitat i qualitat adequades, instal·lacions de sanejament  i higiene no només en situacions de conflicte o desastre natural. També acompanya comunitats perquè puguin generar desenvolupament, així com defensar els seus recursos naturals.

Més informació:

Elena Manrique manrique@wearecosmica.com 93 301 00 39 - 625 82 88 55

Anna Aurich aurich@wearecosmica.com 93 301 00 39 - 699 31 38 46