Síguenos

Sala de prensa

23 Abril 2014

356 equips inscrits en el Oxfam Intermón Trailwalker de Girona

Entre tots han recaptat més de 700.000 euros que Oxfam Intermón destinarà als projectes per acabar amb la gana. La prova també se celebrarà el 5 i 6 de juliol a Madrid i ja compta amb més de 90 equips inscrits.

Sota el lema "Quilòmetres que canvien vides", el 26 i 27 d'abril els participants de la 4ª Oxfam Intermón Trailwalker a Girona han caminat 100 km per canviar la vida de milers de persones que passen fam. Durant les sis etapes d'aquesta edició, els equips han hagut de superar diferents reptes com transportar aigua o aconseguir vals d'avituallament, i han conegut les històries de persones que han aconseguit vèncer la fam i sortir de la pobresa a Etiòpia, Burkina Faso, Nicaragua, República Dominicana, Sudan del Sud i Indonèsia.

La marxa és un desafiament esportiu que consisteix en recórrer 100 km de camí rural en un màxim de 32 hores. No és una cursa de relleus, sinó que els quatre membres de l'equip han de començar i acabar junts en un exemple de solidaritat i treball en equip. Dues persones amb vehicle completen l'equip de suport, que els ajudarà durant la marxa. El recorregut seguirà per tercera vegada la popular ruta de la Via Verda a la província de Girona, amb sortida a Olot, passant per Girona i acabant a Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava.

Però el Oxfam Intermón Trailwalker no només és un repte esportiu sinó també un repte solidari. Cada equip que participa es compromet a recaptar, abans de l'esdeveniment, un mínim de 1.500 euros per donar suport als més de 400 projectes d' Oxfam a tot el món. Els donatius aportats pels participants d'anteriors edicions han servit per donar suport a programes com el Banc d'Aigua d'Etiòpia que permet que 115.916 persones accedeixin a aigua potable. Actualment la recaptació per a l'edició de Girona suma més de 700.000 euros i seguirà creixent els pròxims dies.

Actualment gairebé 900 milions de persones se'n van a dormir amb fam cada dia. Encara que el nostre planeta produeix aliments suficients, moltes famílies passen fam, i amb fam és impossible sortir de la pobresa. En la 4ª edició del Trailwalker, que enguany se celebrarà per primera vegada també a Madrid al mes de juliol, els equips caminaran per canviar vides, perquè milers de persones puguin accedir als aliments que necessiten i per poder sortir de la pobresa.