Síguenos

Sala de prensa

09 Junio 2015

140 equips s'han inscrit ja en l'edició madrilenya del Oxfam Intermón Trailwalker

Els 140 equips inscrits, juntament amb els 376 que van participar en l'edició de Girona, han recaptat més de 870.000 euros. La recaptació en aquesta edició anirà destinada als projectes d'accés a l'aigua potable que l'organització executa en diferents parts del món.

Avui es tanquen les inscripcions de la 2a edició del Oxfam Intermón Trailwalker de Madrid, que se celebrarà els dies 20 i 21 de juny en un escenari privilegiat: la Sierra de Guadarrama i la Vall del Lozoya. Un total de 140 equips ja s'han inscrit per participar a la prova, en què equips de 4 persones recorreran 100 quilòmetres a favor dels projectes d'Oxfam Intermón contra la pobresa i la desigualtat.

Sota el lema "Els meus Quilòmetres canvien vides", els participants hauran de recórrer els 100 quilòmetres fins arribar a la vila de Rascafría en menys de 32 hores i haver recaptat 1.500 euros. Fins a la data, els 140 equips inscrits, juntament amb els 376 que van participar en l'edició de Girona, han recaptat més de 870.000 euros.

Del total d'equips en el Trailwalker d'Madrid, 75 ja han aconseguit la recaptació mínima i molts superen aquesta quantitat. La xifra seguirà creixent, ja que els participants podran seguir sumant donatius fins al 31 de juliol.

100 quilòmetres per accedir a aigua potable

La recaptació en aquesta edició anirà destinada als projectes d'accés a l'aigua potable que Oxfam Intermón desenvolupa en diferents parts del món. L'aigua és un problema en la major part del planeta. El 80 per cent de les malalties estan relacionades amb l'aigua bruta: diarrea, còlera i tifus entre d'altres.

"Les últimes setmanes és quan més donatius rebem. Molts equips porten setmanes i mesos organitzant activitats com venda de samarretes, concerts o esmorzars solidaris i és en aquest moment quan més diners rebem", confirma la responsable de l'esdeveniment, Elena Rodríguez.

Per Oxfam Intermón, "el millor del Trailwalker és que els nostres participants difonen el missatge d'acabar entre tots amb la pobresa", assenyala Rodríguez.

Darrere de cada equip, una història

Un total de 69 grups dels 140 inscrits estan formats per equips d'empreses. L'entitat amb major nombre de participants en l'edició de Madrid és Banc de Sabadell (14 equips), seguit de Caixabank (9), Cuatrecasas, Gonçalves Pereira (8), Xerox (5), Fundació Professor Uria (4), Pfizer ( 3), Renault (3), DKV Seguros (1).

 "El factor equip és fonamental, però no és l'únic. Hi ha passió, generositat, entrega, solidaritat ... Les dinàmiques internes que es creen perduren fins a la següent edició", assenyala Javier Vela, director de Recursos Humans de Banc Sabadell, que en total ha inscrit 59 equips entre les edicions 2015 de Girona i Madrid.

L'equip que més va recaptar l'any passat va ser GE Volunteers, format per companys de treball de General Electric. Va aconseguir 9.234 euros. Aquesta serà la seva cinquena participació, després de tres edicions a Girona i la seva segona a Madrid. Aconsegueixen la meta solidària enviant emails als seus coneguts.

Per la seva participació en totes les edicions tant de Girona com les de Madrid, destaca l'equip Reus Trail Solidari. En total porta recaptats 8.283 euros. "Tot consisteix a organitzar activitats interessants i demanar col·laboració a gent del carrer, gent que ho entén com un objectiu solidari i no com un objectiu esportiu", destaquen els seus components.