Síguenos

Sala de prensa

28 Octubre 2011

Presentació Trailwalker 2012 CAR de Sant Cugat

De la muntanya al mar contra la pobresa
Coincidint amb l'acte de presentació celebrat a Barcelona, ​​avui s'ha obert la inscripció per a la segona edició de la marxa esportiu-solidària que recorrerà Girona al mes de maig.

El Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat ha acollit avui la presentació a Barcelona de la segona edició del Intermón OxfamTrailwalker, que se celebrarà a Girona el cap de setmana del 5 i 6 de maig de 2012. El repte consisteix en que equips de quatre persones recorrin a peu 100 km en un màxim de 32 hores. Els equips participants es comprometen a aconseguir donatius per donar suport als més de 400 projectes que Oxfam Intermón porta a terme a tot el món.

L'acte ha comptat amb la participació de Joan Fontseré, director del CAR de Sant Cugat, Ariane Arpa, directora general d'Oxfam Intermón, a més de l'atleta olímpica Maria Vasco, el gimnasta olímpic Gervasio Deferr, l'escriptora Asha Miró, i els periodistes Arcadi Alibés i Xavier Bonastre.

A la conclusió de la presentació, Maria Vasco ha dirigit un suau entrenament en què han participat alguns dels esportistes i periodistes assistents.

Desafiament físic
La marxa Trailwalker és el major desafiament esportiu del món per equips per lluitar contra la pobresa, amb edicions anuals en 12 països: Hong Kong, Canadà, Gran Bretanya, Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Irlanda, França i Espanya (el 2012 s'hi afegirà l'Índia). Milers de persones de tot el món participen cada any en el Trailwalker, que ha recaptat al llarg de la seva història més de 70 milions de dòlars.
Amb l'entrenament adequat, l'actitud mental necessària i un bon equip de suport, completar la marxa és a l'abast de qualsevol. Milers de persones ja ho han fet a la resta de països on es celebra aquesta marxa organitzada per Oxfam ia Barcelona, ​​en la primera edició a Espanya celebrada el 2011.

Desafiament Solidari
Un dels projectes en què treballa Oxfam Intermón és el Banc d'Aigua a Etiòpia, on les dones i nenes poden destinar fins a cinc hores al dia en anar a buscar aigua, que a més no sempre està en bones condicions. A través de l'Intermón Oxfam Trailwalker s'anima als participants d'aquest esdeveniment a caminar amb l'objectiu que les dones etíops no hagin de fer-ho, ja que amb 2.500 € es pot construir un pou.

Gràcies al programa del Banc d'Aigua d'Etiòpia, avui més de 5.000 persones tenen accés a aigua potable, cosa que no només millora la seva salut i disminueix el risc de malalties, sinó que a més permet millorar les seves condicions de vida: les nenes van a la escola perquè no han de caminar tantes hores diàries per aconseguir aigua i les dones fan servir més temps ajudant els homes en les tasques agrícoles, de manera que les famílies poden produir més aliments. Iniciatives com aquesta són ara més imprescindibles que mai en els països de la Banya d'Àfrica. Segons Nacions Unides, més de 560.000 persones estan en risc de mort si no hi ha una intervenció immediata a la regió, i ha alertat que la xifra d'afectats pot augmentar un 25 per cent i arribar als 15 milions de persones.

Oxfam Intermón Trailwalker 2012
Fitxa tècnica
Recorregut: 100 km entre Olot - Girona - St Feliu de Guíxols (Costa Brava)
Temps màxim: 32 hores
Equips: 4 persones que caminen + 2 persones d'equip de suport amb vehicle
Inici: Dissabte 5 de maig de 2011 a Olot
Objectiu: Donatius per a projectes d'Oxfam Intermón (1.500 euros per equip)
Inscripció: En l'apartat de "Inscriu el teu equip" de la web de l'esdeveniment.

Ruta
La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S'inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa (Olot, 440 m sobre el nivell del mar) i, sempre seguint el recorregut de l'antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona, aconseguint el seu punt més elevat al Coll d'en Bas (558 metres). Des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols (15 m) la ruta assoleix el punt més alt a Cassà de la Selva (136 m). La ruta ens porta fins al mar just a Sant Feliu de Guíxols, bressol del topònim "Costa Brava», des d'on es pot gaudir de magnífiques vistes.
 
Premis
El Trailwalker és una marxa no competitiva on tothom guanya, perquè serveix per a construir un món millor. Però, a més, es poden guanyar alguns dels premis al participant masculí i femení més jove i de més edat, l'equip que hagi aconseguit més donatius, a la iniciativa solidària més original per recaptar fons, al equip que mobilitzi major quantitat de persones; l'equip amb la disfressa més sostenible, a l'equip / persona amb major superació personal, l'equip amb el nom més original i solidari ...

Impacte Social
Oxfam Intermón Trailwalker 2012 compta amb el suport de la Diputació de Girona, Patronat de Turisme Pirineus Costa Brava, Consorci Vies Verdes de Girona, Generalitat de Catalunya, Federació Excursionista de Catalunya (FEEC) i els ajuntaments d'Olot, les Preses, Sant Esteve d' en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Planes d'Hortolà, Amer, Anglès, Girona, Quart, Cassà, Llagostera, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.
La col · laboració de DKV, Holmes Place-Európolis, Vitae, Cuatrecasas i el suport de Poly Klyn i La Troupe events fan possible el desenvolupament de l'esdeveniment.
Personatges de l'esport i la cultura com Maria Vasco, David Barrufet, Xavi Bonastre, Arcadi Alibés, Asha Miró o Gervasi Deferr són ambaixadors oficials de la iniciativa.

Traiwalker 2011, un èxit solidari
Gràcies a l'esforç de tots els participants, la primera edició del Oxfam Intermón Trailwalker va aconseguir més de 473.000 euros de recaptació, que es destinaran als projectes que l'ONG desenvolupa en els països més empobrits.
Un total de 143 equips, dels 200 que van iniciar la prova van aconseguir completar en un màxim de 36 hores els 100 quilòmetres, que va seguir la popular ruta 'els 3 monts', a Barcelona. Corredors.cat va ser el primer equip que va creuar la meta a Monistrol de Montserrat i va completar les 9 etapes del recorregut amb un temps de 15 hores i 28 minuts.

L'equip que va aconseguir més donatius va ser Cirsa Solidaris amb 8.700 euros recaptats, i la iniciativa solidària més original per recaptar fons se la va emportar Jukamika Esports Pardo. Estivella Solidària Camina i Granollers Solidari, format per 8 equips, van obtenir un diploma per la seva capacitat de mobilització.

Més enllà de la col · laboració dels seus familiars, els equips de la primera edició del Trailwalker a Espanya van donar curs al seu enginy per aconseguir participar-hi. Estivella Solidària involucrar a tot el poble amb la presentació del vídeo de l'equip i un concert solidari, mentre que La Gralla Book Runners va gravar un Lip Dub que va penjar a Youtube, Sopa de Pedres preparar un dinar de Nadal per als seus companys de treball o El Càntir va dissenyar un còmic.
Altres activitats solidàries per recaptar fons van ser un sorteig de cistelles, la venda de samarretes o la recerca de patrocinadors, així com diferents reptes com córrer per la Diagonal de Barcelona en bolquers després d'aconseguir els seus primers 100 euros, com va ser el cas de l'equip Gerace.

Sobre Oxfam Intermón
Oxfam Intermón lluita contra les causes de la pobresa, i no només contra les seves conseqüències. Per això, actua d'una manera integral en més de cinquanta països d'Àfrica, Amèrica i Àsia: coopera en gairebé 500 programes de desenvolupament i acció humanitària, fomenta el comerç just i promou campanyes de sensibilització i mobilització social.
Compta amb la col · laboració de més de 250.000 socis, donants i organitzacions, així com amb el treball estable de més de 2.000 persones, entre voluntaris i assalariats. Des de 1997 suma el seu esforç al de les altres 13 ONG d'Oxfam Internacional per aconseguir major eficàcia en la seva tasca.

Més informació:
http://www.oxfamintermon.org/trailwalker

Fotos i vídeo de l'acte al CAR de Sant Cugat:
http://www.4shared.com/folder/ffBwuRqZ/Fotos_y_video_acto_CAR.html

Fotos de la primera edició del Trailwalker:
http://www.4shared.com/folder/41PKpvLs/Fotos_domingo_8_de_mayo.html

Vídeo de la primera edició del Trailwalker:
http://dc431.4shared.com/download/9oNyiLMf/Resumen_Trailwalker_2011.mov