22 April 2016

418 equips participen en el major repte esportiu i solidari per equips

Un total de 2.508 persones, de les quals el 31% són dones, el 64% provenen d'equips d'empreses i porten recaptat més de 887.000 euros per a la lluita contra la pobresa

Al llarg de tot el cap de setmana a Girona, Oxfam Intermón ha celebrat en un ambient festiu, amb el suport de més de 400 voluntaris, el major repte esportiu i solidari per equips del país: el Trailwalker. Un total de 418 equips de 6 persones s'han enfrontat al repte de recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores, amb un únic objectiu: la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

Aquesta és la primera vegada a la història del Trailwalker a casa nostra, que va començar a disputar-se en 2011, que les inscripcions per a la prova de Girona es van tancar amb més de 2 mesos d'antelació a l'arribar al màxim d'equips, de manera que aquest any a la sortida de la prova, hem pogut veure a 2.508 participants enfrontar-se al desafiament esportiu i solidari per equips que porten mesos preparant.

Sota el lema "Els meus Quilòmetres canvien vides", els participants de la prova han recorregut els 100 quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona. El primer equip en arribar a meta ha estat el Kriter Software (format pels marxadors Xavi Nadal, Raúl Angulo, Jordi Vázquez i Karlos Martínez i l'equip de suport compost per Jordi Gamito i Aina Surinyach). Els integrants han creuat la línia de meta del Trailwalker junts en un temps de 10 hores i 15 minuts. Aquesta és la sisena vegada que l'equip Kriter Software arriba en primera posició a la meta del Trailwalker, havent-ho aconseguit anteriorment en les edicions 2011, 2012, 2013 i tant a Girona com Madrid 2014.

De tots els equips que van prendre la sortida del Trailwalker, el 90% va arribar a meta abans de les 32 hores. A més, el 31% de les persones participants són dones i el 64% del total dels equips pertanyen a empreses, que els donen suport fomentant les relacions i el teambuilding entre els seus empleats o públics interns.

L'entitat amb major nombre d'equips participants en la prova d'enguany de Girona ha estat el Grup "la Caixa" amb 104 equips, seguida per Banc de Sabadell amb 45 i per Fundació Jesús Serra del Grup Catalana Occident amb 9. L'equip PORCELANOSA és el que ha aconseguit una major recaptació (10.308 euros); i l'equip REUS TRAIL SOLIDARI què ha participat en major nombre d'edicions (totes les de Girona i Madrid).

Cada equip del Trailwalker està format per 4 marxadors que han d'afrontar junts la totalitat del recorregut i altres 2 persones que els assisteixen en cotxe de suport, oferint-tot el suport necessari durant la prova. A més d'entrenar, els equips porten mesos recaptant donatius de familiars, amics, coneguts i empreses, per a poder participar en el Trailwalker i donar el recaptat als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món.

El Oxfam Intermón Trailwalker no és una prova competitiva, de manera que tots els equips que travessen la línia de meta o simplement s'enfronten a aquest repte, reben el premi d'ajudar amb els seus quilòmetres a les milers de persones que passen gana arreu del món i una medalla finisher fabricada en una de les cooperatives de Comerç Just d'Oxfam Intermón.

Entre tots els equips que participen en aquesta 6a edició del Trailwalker ja han recaptat més de 887.000 €. Xifra que segueix creixent, ja que encara queda la cita de Madrid, el proper 11 i 12 de juny i per a la qual les inscripcions continuen obertes. En total, s'espera recaptar entre els equips participants a Girona i Madrid 2016 més d'1 milió d'euros, que Oxfam Intermón destina a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua i pel que el Trailwalker és el repte esportiu i solidari per equips que més recapta al nostre país. 

Experiència èpica que canvia vides

En acabar la prova el director general d'Oxfam Intermón, José María Vera, ha ressaltat: "El Trailwalker és una experiència única i emocionant que s'ha de provar almenys un cop a la vida. Tots i cada un dels passos que es donen fins recórrer els 100 km contribueixen a canviar la vida de milers de persones i millorar el seu accés a l'aigua", el director general d'Oxfam Intermón, que ha participat en dues ocasions en aquest repte i s'està preparant per a la següent edició a Madrid al juny"       

100 quilòmetres per l'accés a l'aigua

La recaptació del Trailwalker va destinada als projectes que Oxfam Intermón desenvolupa a tot el món, com ara el treball d'accés a l'aigua potable. L'aigua és un problema en la major part del planeta. 748 milions de persones no tenen accés a aigua neta. En països com el Txad o Etiòpia caminen fins a 6 hores cada dia per aconseguir aigua. Cada any moren 1,5 milions de nens i nenes per malalties associades amb la manca o la mala qualitat de l'aigua.

Garantir l'accés a l'aigua potable és donar a aquestes famílies l'oportunitat de sobreviure i millorar la seva vida. Han de disposar d'aquest temps per conrear més aliments i tindran l'oportunitat de generar més ingressos amb què començar a sortir de la pobresa.

Conflictes armats com el de Síria o Sudan del Sud han obligat a milions de persones refugiades a abandonar casa seva, recórrer molts quilòmetres i perills fins arribar als camps de refugiats i desplaçatson necessiten aigua i sanejament per a sobreviure i prevenir malalties. L'any passat, Oxfam va ajudar a més de 5 milions de persones en zones en conflicte, proporcionant aigua potable i ajuda a milers de refugiats que ho han perdut tot.

Esperit d'esforç i compromís

Trailwalker és possible gràcies al suport del nostre patrocinador principal DKV Seguros i a Cuatrecasas Gonçalves Pereira, empresa patrocinadora que permeten destinar el màxim de fons recaptats pels equips als projectes d'Oxfam Intermón.

"La participació de DKV Seguros en el projecte del Trailwalker va més enllà del patrocini. S'ha convertit en un motiu més d'orgull de pertinença per a tots nosaltres, involucrant a tots els nostres públics i grups d'interès en aquesta causa solidària.

Trailwalker uneix esport i solidaritat. No només per l'esforç previ de recaptació de fons, que obliga a realitzar una tasca de conscienciació i a implicar moltes persones, sinó també perquè durant els 100 km es viuen molts gestos de solidaritat entre els participants. Sens dubte, l'ambient és el que fa que sigui diferent a altres curses solidàries "afirma Josep Santacreu; Conseller Delegat de DKV, principal empresa patrocinadora de la prova.

Dossier de premsa: http://trailwalker.oxfamintermon.org/sites/default/files/documentos/DossierPrensaTrailwalkerCat.pdf

MATERIAL GRÀFIC: http://imagenesypalabras.oxfamintermon.org/?c=4023&k=5add850ed0

  • Vídeo de 10 minuts en brut, amb imatges prèvies al Trailwalker, sortida, recorregut, ambient, arribada del primer equip i declaracions després de creuar la línia de meta
  • Vídeo editat de poc més d'un minut amb un resum del Trailwalker Girona 2016
  • Aquest vídeo també pots veure-ho a Youtube i compartir-lo en el teu mitjà:
  • Video en brut amb imatges aèries: https://youtu.be/y8Bm4aqW52s
  • Entrevistes amb Elena Rodríguez, Responsable de l'Organització del Trailwalker a Oxfam Intermón;l'equip Kriter Software (primers en arribar a meta) abans de la sortida i un equip format íntegrament per dones (vídeo en català)
  • Entrevistes amb Elena Rodríguez, Responsable de l'Organització del Trailwalker a Oxfam Intermón; Chema Vera, director general d'Oxfam Intermón i l'equip Kriter Software (primers en arribar a meta) abans de la sortida (vídeo en castellà)
  • FOTOS EN ALTA: http://imagenesypalabras.oxfamintermon.org/?c=4024&k=c78109e733